Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás (SEO- Search Engine Optimization) az a folyamat, amikor egy weboldal tartalmát és technikai beállításait úgy alakítjuk, hogy az a keresési találatokban minél előkelőbb helyen szerepeljen.

A keresőoptimalizálás szorosan összefügg majdnem minden online marketing eszközzel: alapja a tartalommarketing, rendkívül hatékony Google Ads hirdetésekkel kombinálva és elengedhetetlen eszköze a közösségi média marketing is.

A keresőoptimalizálás azért szükséges, hogy akik ilyen témában keresnek a keresőkben az organikus találati listában (azaz nem fizetett hirdetéssel) az oldal tartalmára nézve releváns kulcsszavakra és kifejezésekre minél jobb pozícióban legyen a keresési találati listában. A keresőoptimalizálás célja, hogy minél több tényleges érdeklődőt hozzon a weboldalra.

A keresőoptimalizálási feladatok három részből állnak: először történik egy kulcsszó és keresési trend elemzés (milyen kulcsszavakkal írható körbe az adott téma, milyen kulcsszavak vannak az oldalon, milyen kulcsszavakra keresnek a felhasználók) technikai optimalizálás (az oldal forráskódjában megfelelően kell beállítani azokat a paramétereket, amelyek alapján a kereső rangsorolja az oldalakat), tartalom optimalizálás (a megfelelő kulcsszavak kiválasztása, az oldal tartalmának a kulcsszavakhoz való igazítása). A keresőoptimalizálás ezzel nem ér véget, a későbbiekben folyamatosan figyelni kell az eredményeket és szükség esetén módosítani kell a beállításokat.

A keresőoptimalizálás eredménye a technikai és tartalmi beállításokat követően látogatottságtól függően 2-12 hét múlva kezdenek látszani, kicsit lassú, de hosszú távra szól. Ahhoz, hogy elkezdjen működni, látogatókat kell hozni az oldalra, ehhez szükség lesz valamilyen hirdetési formára. Ráadásul egy megfelelően optimalizált oldalt, ha hirdetünk a keresőkben, lényegesen olcsóbban lehet elérni egy-egy átkattintást.

További információkért vagy ajánlatkérésért vedd fel velünk a kapcsolatot a lenti űrlap segítségével.

Weboldal
készítés

Technikai
support

Online
kampányok.

Webshop
készítés

Technikai support 

Online kampányok.

Keress, hogy megtaláljanak!

11 + 10 =

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, vedd fel velünk a kapcsolatot az űrlap kitöltésével, és mi rövid időn belül keresni fogunk, hogy egyeztessük a részleteket.

Szalghári Éva

tulajdonos, marketing vezető